Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Nu er der ikke længe til, at årsopgørelsen er på trapperne, og du endnu engang sidder klistret foran skærmen og håber på, at der kommer penge retur fra Skat. Hvert år sender årsopgørelsen nemlig danskerne i kø, der sidder med sommerfugle i maven. Bliver der råd til en lidt dyrere ferie eller skal økonomien på diæt? Hvorfor ikke bare få styr på din skatteopgørelse, så du undgår at sætte din privatøkonomi på skrump? KreditNU, der tilbyder dig at låne penge online, guider dig her igennem din skatteopgørelse, så du slipper for dårlige overraskelser hvert år.
Forstå forskellen imellem din forskuds- og din årsopgørelse
Der er to opgørelser, du skal være opmærksom på. Det er din forskudsopgørelse og din årsopgørelse. Din forskudsopgørelse er dit årsbudget, og det er her, du tilpasser din indkomst og dine fradrag. Husk på, at når du ændrer din forskudsopgørelse, så ændrer du også dit personfradrag. Det kan derfor være en god ide at få opdateret alle tallene, hvis der har været ændringer siden din sidste årsopgørelse.
Din årsopgørelse er den endelig opgørelse – altså dermed din slutregning for året. Det er her Skat sammenholder informationen fra din forskudsopgørelse med de reelle tal. Har du således betalt for lidt i skat, får du ekstra regning, hvorimod der tikker penge ind på kontoen, hvis du har betalt for meget.
Har indkomsten ændret sig?
Det første du skal være opmærksom på, når du tilpasser din forskudsopgørelse, er lønfeltet. Får du mere i løn siden din sidste årsopgørelse, og forventer du at få en lønforhøjelse senere? Opdater din løn løbende og husk at medtage dine feriepenge i lønfeltet. Din indkomst bestemmer nemlig, hvor meget du skal betale i løn, og er den ikke retvisende, kan du nemlig risikere at stå med en restskat.
Har du arbejdet mere hjemme pga. corona?
Et af de mest populære fradrag blandt danskerne er kørselsfradraget. Rigtig mange danskere pendler nemlig til og fra arbejde, og der kan derfor være gode penge at hente i form af et kørselsfradrag. Men hvor meget du får afhænger ikke kun af, hvor langt du har til og fra arbejde, men også hvor ofte du tager køreturen. I år har nedlukningen i foråret således betydet at flere har arbejdet hjemme, og derfor vil det også betyde at dit kørselsfradrag skal sænkes – så du undgår skattesmæk.
Fik du restskat?
Det kan være svært at ramme helt præcist, men hvis du blot er fornuftig og får opdateret tallene fra din forrige årsopgørelse, så er du rigtig godt på vej. Skal du alligevel betale restskat, så anbefales det, at du får den ud af verden hurtigst muligt, så slipper du nemlig for at skulle betale en dagsrente til Skat. En rente du ikke kan få fradrag for vel at mærke. Arbejder du f.eks. som freelancer bør du have ekstra godt styr på din indtægt og dine udgifter, og du kan med fordel indbetale din b-skat løbende, så undgår du en stor efterregning.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.